گیاهان دارویی

گیاهان دارویی گیاهانی هستند که یک یا برخی از اندام‌های آنها حاوی مادهٔ مؤثره‌است. این ماده که کمتر از۱٪ وزن خشک گیاه را تشکیل می‌دهد، دارای خواص دارویی مؤثر بر موجودات زنده‌است. همچنین کاشت، داشت و برداشت این گیاهان به منظور استفاده از مادهٔ موثرهٔ آنها انجام می‌گیرد.

گیاهان دارویی

گیاهان دارویی گیاهانی هستند که یک یا برخی از اندام‌های آنها حاوی مادهٔ مؤثره‌است. این ماده که کمتر از۱٪ وزن خشک گیاه را تشکیل می‌دهد، دارای خواص دارویی مؤثر بر موجودات زنده‌است. همچنین کاشت، داشت و برداشت این گیاهان به منظور استفاده از مادهٔ موثرهٔ آنها انجام می‌گیرد.

ارزش وجودی گیاهان بر هیچ فرد صاحب کمالی پوشیده نیست. گیاهان همیشه یکی از منابع عمومی داروها بوده اند که به صورت سنتی و یا به شکل فرآورده های خالص شیمیایی مورد بهره برداری قرار می گیرند. بنابراین همین موضوع باعث شده تا سازمان بهداشت جهانی، فهرست جامعی از گیاهان دارویی و عصاره های آنها را منتشر کند.
بایگانی
۱۱ آبان ۹۴ ، ۲۳:۱۴

پسته Pistachio

پسته Pistachio


نام: پسته Pistachio

نام علمی: PISTACA


کلیات گیاه شناسی

پسته درخت دوپایه ای است که ارتفاع آن به حدود پنج متر می رسد و بحالت خودرو در ایران و افغانستان می روید .

برگهای درخت پسته متناوب و مرکب از 2 یا 3 برگچه نوک تیز با یک برگچه انتهایی است وبرنگ سبز روشن می باشد . گلهای آن خوشه ای است گل نر آن فاقد گلبرگ است .



ترکیبات شیمیایی:

پسته دارای مواد غذایی فراوانی است و بنابراین برای تقویت بیماران و اشخاص ضعیف مناسب است .

در صد گرم مغز پسته مواد زیر موجود است :

آب 5/2 گرم

پروتئین 20 گرم

مواد چرب 54 گرم

مواد نشاسته ای 15 گرم

کلسیم 130 میلی گرم

فسفر 500 میلی گرم

آهن 7/5 میلی گرم

پتاسیم 950 میلی گرم

ویتامین آ 230 واحد

ویتامین ب 1 0/7 میلی گرم

ویتامین ب 3 1/5 میلی گرم


ترکیبات شیمیایی:

پسته دارای مواد غذایی فراوانی است و بنابراین برای تقویت بیماران و اشخاص ضعیف مناسب است .

در صد گرم مغز پسته مواد زیر موجود است :

آب 5/2 گرم

پروتئین 20 گرم

مواد چرب 54 گرم

مواد نشاسته ای 15 گرم

کلسیم 130 میلی گرم

فسفر 500 میلی گرم

آهن 7/5 میلی گرم

پتاسیم 950 میلی گرم

ویتامین آ 230 واحد

ویتامین ب 1 0/7 میلی گرم

ویتامین ب 3 1/5 میلی گرم


ترکیبات شیمیایی:

پسته دارای مواد غذایی فراوانی است و بنابراین برای تقویت بیماران و اشخاص ضعیف مناسب است .

در صد گرم مغز پسته مواد زیر موجود است :

آب 5/2 گرم

پروتئین 20 گرم

مواد چرب 54 گرم

مواد نشاسته ای 15 گرم

کلسیم 130 میلی گرم

فسفر 500 میلی گرم

آهن 7/5 میلی گرم

پتاسیم 950 میلی گرم

ویتامین آ 230 واحد

ویتامین ب 1 0/7 میلی گرم

ویتامین ب 3 1/5 میلی گرم


ترکیبات شیمیایی:

پسته دارای مواد غذایی فراوانی است و بنابراین برای تقویت بیماران و اشخاص ضعیف مناسب است .

در صد گرم مغز پسته مواد زیر موجود است :

آب 5/2 گرم

پروتئین 20 گرم

مواد چرب 54 گرم

مواد نشاسته ای 15 گرم

کلسیم 130 میلی گرم

فسفر 500 میلی گرم

آهن 7/5 میلی گرم

پتاسیم 950 میلی گرم

ویتامین آ 230 واحد

ویتامین ب 1 0/7 میلی گرم

ویتامین ب 3 1/5 میلی گرم

خواص داروئی:

خواص مغز پسته

مغز پسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است .

1)مغز پسته بعلت داشتن آهن خون ساز است و آنهائیکه مبتلا به کم خونی هستند باید حتما روزانه مقدایر پسته بخورند .

2)خوردن پسته نیروی جنسی را تقویت می کند .

3)مغز و ذهن را تقویت می کند .

4)برای آرامش قلب و آرام کردن اعصاب مفید است .

5)برای باز کردن مجاری کبد مصرف پسته توصیه می شود .

6)پسته معده را تقویت می کند .

7)برای تسکین سرفه مفید است .

8)اسهال معمولی و اسهال خونی را درمان می کند .

9)جوشانده پوست درخت پسته برای برطرف کردن خارش اعضای تناسلی زنان مفید است .

10)جوشانده پوست و برگ درخت پسته برای رفع درد و خارش مقعد مفید است

 خواص پوست سبز پسته

پوست سبز پسته تازه از نظر طب قدیم ایران سرد وخشک است و دارای خواص زی می باشد :

1-برای رنگرزی بکار می رود.

2-بهترین دارو رای رفع بوی ید دهان است .

3-جویدن آن باعث التیام زخم های داخل دهان می شود.

4-برای استحکام لثه آنرا روی لثه بمالید و یا بجوید .

5-دم کرده پوست سبز پسته حالت دل بهم خوردگی و استفراغ را از بین می برد.

6-دم کرده آن برای رفع اسهال مفید است .

7-برای رفع سکسکه پوست سبز پسته را دم کنید و یک فنجان از آنرا بنوشید .

خواص پوست سفید پسته


پوست سفید پسته برای بواسیر و بیرون زدن مقعد مفید است . برای درمان این بیماری باید پوست سفید پسته را در آب بجوشانید و آنرا داخل

لگنی بریزید و شخصی را که این بیماری را درد برای چند دقیقه در آن بنشیند . باعث تسکین درد و تخفیف بیماری می شود .
طرز استفاده:

به مبحث نسخه پیچی گیاهان دارویی برای بیماری مورد نظر مراجعه نمایید
مضرات :

مغز پسته چربی زیادی درد و بنابراین برای معده مناسب نیست و کسانیکه معده ضعیف دارند باید آنرا با زردآلو بخورند .

ضمنا مغز پسته گرم و خشک است خوردن زیاد آن باعث گرمی بدن و کهیر و دانه های قرمز رنگ در پوست می شود .برای رفع گرمی و خشکی

باید سرکه ، انار ترش و یا برگه زردآلوی ترش مصرف نمود .

منبع

نظرات  (۱)

در بازی زندگی، محبت و نیک خواهی بر هر تدبیری پیروز می شود.((فلورانس اسکاول شین))

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">